onsdag 10 oktober 2007

Mer TV, mer demokrati!



Får vänta till nästa vecka

Å tv. Lätt att känna sig onyttig och lat och att fastna och sitta aaalldeles för länge. I avsaknad av god man som kan reglera mitt tv-tittande har jag slängt ut den och tillhör därför de asociala 2 procenten av Sveriges hushåll som fortfarande undrar vem av dem i Vänner som är Joey. Men den här veckan kan alla hänge sig åt tv-beroende samtidigt som man är en god medborgare.

Det är nämligen den internationella tv-veckan "Varför demokrati?". Har ni missat första dagarna, desto större anledning att haka på nu. Tio entimmesdokumentärer från någonstans i världen om kinesiskt skolval, ghandisk roadmovie, fanatiskt patriotiska ryssar, japanska parodikandidater och mer. Ikväll visas Taxi till den mörka sidan, om kopplingen mellan den officiella amerikanska terrorismpolitiken och amerikanska soldaters mord på en afghansk fånge.

Kan terrorism förstöra demokratin? Ja, fast kanske inte som man tänkt sig, tror Margaret Atwood. Lars Ulrich från Metallica är inne på samma spår och Pelé brukar snacka om det med en kompis. Vad de kommer fram till kan du se (nu, på arbetstid ;-)) på projektets hemsida där projektgruppen laddat upp massa lättillgängligt nätgodis, bla folk som resonerar kring 10 frågor om demokrati.

Och glöm inte: Dokumentär varje kväll. Tur att jag ska bo borta.

Inga kommentarer: