måndag 8 oktober 2007

Ropen skalla analsex åt alla


Snygg brud. Eller?

I Singapore har man legaliserat anal- och oralsex. För heterosexuella...

Jamen, föreställ er den politiska debatten. Först när man kommer fram till att legalisera - sen när man drar gränsen för VEM det ska gälla. Sånt kan man få att tänka på när man läser Nytt i sexualpolitiken från RFSL *. Då måste det vara enklare i Iran. Där finns nämligen det inga homosexuella. I alla fall om man ska tro Irans president Ahmadinejad när han talade på Columbia-universitetet i New York häromveckan. Tack och lov blev han utskrattad, enligt rapporter från Mana och andra.

Men att få spö är såklart inte ett skämt. Och i hela världen utsätts HBT-personer (homo-, bi- och transpersoner) för våld just för att de är HBT-personer. Jag rekommenderar alla att läsa Kristina Hultmans queerfeministiska analys av våld och hot mot hbt- och intersexuella personer i utvecklingsländer. Den krånglar till det på ett bra sätt när den reder ut begreppen. Till exempel skillnaden i att spöas för sin sexualitet och för sitt genus. Hultman tar också exempel från Iran så om nån översätter kanske presidenten lär sig nåt om sitt land.

Vi i Stockholm som behöver lära oss mer om vårt land kan ses på RFSU** Stockholms cafékväll tisdag 9/10. Då förklarar Andy Candy hur det är att leva som transperson i ett heteronormativt samhälle.

*RFSL=Riksförbundet för sexuellt likaberättigande
**RFSU=Riksförbundet för sexuell upplysning
ps. för de som vill veta mer om sex och spö under ordnade former har rfsu uppsala en temakväll om bdsm (nej, jag vet inte vad det står för - gå dit och rapportera tillbaka!!) 16/10. ds

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara säga att din blogg är fullständigt lysande! Och otroligt informativ! Tack!

Pernilla sa...

Tack anonym!

Lena sa...

RFSL står faktiskt numera för "Riksförbundet för Homo- bi- och Transpersoner" Sådeså.

/Messersmith

Pernilla sa...

Tack Lena! Då vet vi det!